Blog

Wij begrijpen dat je als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Boekhouding bij een webshop: belangrijke tips en veelgemaakte fouten

Het bijhouden van de boekhouding is niet het favoriete klusje van een webshopondernemer, maar toch moet dit gebeuren. Bij webshops komt vaak een complexere administratie kijken onder andere door het grote aantal transacties. Wij hebben een aantal adviezen voor u op een rijtje gezet waarmee de administratie van uw webshop een stuk eenvoudiger wordt gemaakt. Ook benoemen we een aantal misverstanden in de boekhouding van webshops. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Hoe bepaal ik mijn uurtarief als zelfstandige in 2024?

Van plan om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, maar heeft u nog geen idee welk uurtarief u kan vragen? U bent niet de enige. Het aantal nieuwe jonge ondernemers in België neemt ieder jaar flink toe. Het vaststellen van het uurloon als zelfstandig ondernemer is één van de lastigste dingen bij het beginnen voor uzelf. Wij helpen u op weg met een aantal tips en tricks om het uurtarief te bepalen voor zelfstandige ondernemers.

Welke beroepskosten zijn fiscaal aftrekbaar voor zelfstandigen in België?

In dit artikel bespreken we wat (werkelijke) beroepskosten en forfaitaire beroepskosten zijn, wanneer u in aanmerking komt voor aftrekbare kosten, hoe forfaitaire beroepskosten worden berekend en wat de belangrijkste aftrekbare beroepskosten zijn voor u als ondernemer.

Wat u moet weten over de overstap van bijberoep naar hoofdberoep

We vertellen in dit artikel meer over de verschillen tussen bijberoep en hoofdberoep, de overstap van bijberoep naar hoofdberoep en gaan in op de kosten en sociale bijdragen voor u als zelfstandig ondernemer.

Big data en accountancy: datagedreven te werk gaan

Vrijwel alle branches hebben te maken met de digitale transitie, zo ook accountants- en administratiekantoren. Technologische ontwikkelingen zoals data-analyse en automatisering gaan een steeds grotere rol spelen in de accountancy en finance. Maar hoe helpt een datagedreven toekomst u als accountant? En hoe verzamelt u data? Hoe zet u deze actief in? We bespreken het in dit artikel.

Boekhouding en cryptocurrency: waar moet ik rekening mee houden?

Cryptocurrency wordt steeds populairder bij zowel particulieren als ondernemingen. Lees in dit artikel meer over hoe u Bitcoin in uw boekhouding verwerkt, hoe u crypto-aangifte doet en hoe u moet omgaan met koersverschillen in de boekhouding.