Blog

Wij begrijpen dat je als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Jaarlijkse boekhoudkundige verplichtingen voor kleine vzw’s

Vzw’s spelen een steeds grotere rol in België. Een vzw is wettelijk verplicht om een correcte boekhouding te voeren en de jaarlijkse jaarrekening neer te leggen. Het hangt af van de grootte van uw vereniging op welke manier u de jaarrekening moet neerleggen. We bespreken in dit artikel welke boekhoudkundige verplichtingen kleine vzw’s hebben en waarin deze verplichtingen verschillen van die van grote vzw’s.

5 mistakes when doing bookkeeping as a freelancer in Belgium

Despite the growing popularity of self-employment, many find it difficult to deal with their finances. Keeping track of finances as a freelancer in Belgium doesn't have to be difficult. Here we have listed the 5 most common mistakes that are made during bookkeeping in Belgium. By avoiding these mistakes you will save a lot of time, money and your business can grow even further.

Wat is vennootschapsbelasting (vpb) en wat kost het?

De vennootschapsbelasting, afgekort als vpb, is een belasting waar veel ondernemers in België mee te maken krijgen. De belasting geldt met name voor grotere ondernemingen, zoals BV’s en NV’s. In dit artikel gaan we erop in wat de vennootschapsbelasting inhoudt, voor wie deze verplicht is en wanneer u aangifte vpb moet doen.

Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het overstappen van boekhouder

Wilt u snel en probleemloos overstappen van boekhouder? Dan is het belangrijk om een aantal zaken te letten zodat de overstap soepel verloopt. Lees in dit artikel wat de 5 meest gemaakte fouten zijn bij het overstappen van boekhouder en hoe u deze fouten kunt voorkomen.

Goede boekhouder vinden in 2024? Bekijk onze tips!

Zonder een accurate boekhouding wordt uw bedrijf een rommeltje. Een goede boekhouder is dus erg belangrijk. Maar hoe kiest u een boekhouder die bij u past? Ontdek hier waar u op moet letten.

Een goede accountant of boekhouder bezit deze competenties

Ondanks dat aanpassingsvermogen een belangrijke eigenschap is voor accountants en boekhouders, zijn er nog een aantal andere vaardigheden waaraan moet worden voldaan om relevant te blijven. In dit artikel bespreken we welke competenties u als financial nodig heeft om op topniveau te blijven presteren.