Boekhouder voor creatieve sector vinden

7 minuten leestijd
Laatst bijgewerkt op 08-11-2021

De creatieve sector in Vlaanderen maakt een snelle groei door. De werkgelegenheid in de creatieve sector is in de afgelopen jaren met meer dan 25% gestegen. Heeft u ook een bedrijf in de creatieve sector? Wij helpen u graag met de financiële administratie. In dit artikel gaan we in op wat een boekhouder kan betekenen voor ondernemers die werken in de creatieve sector. Daarnaast benoemen we een aantal beroepen in de creatieve sector waar de boekhouders in ons netwerk ervaring mee hebben. 

Waarom een boekhouder voor creatieve sector nodig?

Veel ondernemers kijken op tegen de uren werk wat in de administratie en boekhouding gaat zitten. Boekhouding is echter een belangrijke factor van uw onderneming en is één van de factoren die bepaalt hoeveel succes u bereikt met uw bedrijf. Administratie is tijdrovend. Naarmate uw onderneming groeit wordt de boekhouding bovendien steeds complexer. Vaak kiezen ondernemers ervoor om de boekhouding uit te besteden aan een deskundige boekhouder. In vrijwel elke situatie is het in de arm nemen van een professionele boekhouder een verstandige keuze. Niet alleen vanwege het uit handen nemen van administratieve werkzaamheden, maar ook omdat de kans groter is dat er minder fouten worden gemaakt en zaken goed worden geregeld. 

De vele voordelen van boekhouding uitbesteden:

  • U bespaart veel tijd.
  • U hoeft niet up-to-date te blijven over alles wat er speelt in de fiscale wereld. Enkel de laatste kennis is voldoende. Uw boekhouder houdt belangrijke ontwikkelingen en regelgevingen die relevant zijn voor uw creatief beroep bij en adviseert u hierover.
  • Boekhouding is in feite gratis, omdat u bij een professionele boekhouder de kosten op den duur terug zal verdienen. Deskundige boekhouders weten waar u eventueel meer geld kunt besparen en waar mogelijke winkansen voor het bedrijf liggen. Een boekhouder valt bovendien onder de zakelijke kosten die kunnen worden afgetrokken bij de belastingen. 

Vind bij Boekhouderloket een boekhouder voor:

Staat uw creatieve beroep hier niet tussen? Aarzel niet om contact (info@boekhouderloket.be / +092 98 01 79) met ons op te nemen, wij helpen u graag aan een geschikte match bij u in de buurt.

Boekhouder voor communicatie & PR

Als ondernemer in de communicatie & PR is financiële administratie waarschijnlijk niet uw favoriete bezigheid. Onze boekhouders nemen u dit werk graag uit handen. Zoekt u een boekhouder voor een reclamebureau? Onze professionele boekhouders zijn op de hoogte van de regelingen rondom cultuursubsidies. U kunt bovendien rekenen op een persoonlijke aanpak en meer inzicht in uw cijfers. Wilt u een gratis en vrijblijvend gesprek over hoe wij u verder kunnen helpen bij uw boekhouding, belastingaangifte of salarisadministratie? Neem contact met ons op of start uw aanvraag via de button.


Boekhouder communicatie pr


Boekhouder podiumkunsten

Boekhouder voor podiumkunsten

Ook voor podiumkunst en theater veranderen de fiscale regelgevingen continu. Bent u op zoek naar een boekhouder voor culturele instellingen (theater, schouwburg, concertorganisator, etc.)? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een geschikte boekhouder in ons netwerk beschikbaar met ervaring in de kunst en culturele sector. Krijg meer inzicht in hoe u er op financieel gebied voor staat. Onze boekhouders verzorgen graag de financiële en fiscale administratie. Zo blijft er voor u meer tijd over voor het ondernemen en kunt u zich focussen op dat waar uw passie ligt; podiumkunst. 

Boekhouder voor mode / make-up artiest

Bij een creatief beroep als make-up artiest of mode-ontwerper hoort natuurlijk ook een creatieve boekhouder. Boekhouders zijn wel degelijk creatief, maar dan met cijfers. Onze boekhouders denken altijd creatief in oplossingen voor u als ondernemer. Ze zullen zoeken naar voor u relevante aftrekposten en de beste trucjes om voor u het allermeeste uit de boekhouding te halen. Deze creativiteit zult u gegarandeerd terugzien in uw portemonnee. Creatieve ondernemers in de modebranche uit het hele land zijn welkom. 


Boekhouder mode makeup


Boekhouder grafisch ontwerper

Boekhouder voor grafisch ontwerper

Als grafisch ontwerper of vormgever bent u bezig met creativiteit. Boekhouding is een bijzaak voor u. Toch is het bijhouden van een correcte boekhouding ontzettend belangrijk. Als freelancer of zelfstandig ondernemer in de creatieve sector dient u te voldoen aan verschillende fiscale en financiële verplichtingen zoals gesteld door de FOD. Bespaar geld door te investeren in een boekhouder voor grafische vormgeving en voorkom onnodige boetes van de FOD door slordigheidsfouten. Onze boekhouders staan voor u klaar! 

Boekhouder voor architect

Bent u afgestudeerd in de richting architectuur en wilt u als zelfstandig ondernemer aan de slag? Dan moet u een aantal stappen doorlopen. Eerst moet u zich inschrijven bij de Orde van Architecten. Daarnaast is het belangrijk om een boekhouder te vinden die past bij uw wensen en behoeften. Als architect heeft u verschillende financiële en fiscale verplichtingen. Daarom is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een deskundig boekhouder inschakelt. De boekhouder kan u helpen bij de optimalisatie van uw inkomsten, het kiezen van de juiste juridische vorm (gaat u voor een eenmanszaak of vennootschap?) en het openen van een zakelijke rekening. 


Boekhouder mode architect


Boekhouder game-industrie

Boekhouder voor game-industrie

Als zelfstandige aan de slag in de game-industrie? De gamesector in Vlaanderen is springlevend. Het aantal bedrijven in de game-industrie is in de afgelopen twee jaar flink gestegen. Om vlot te kunnen starten met uw gaming bedrijf is een boekhouder van groot belang. Een correcte administratie en boekhouding is verplicht en geeft bovendien beter inzicht in de financiële gezondheid van uw bedrijf. De boekhouders in ons Vlaamse netwerk zijn bovendien op de hoogte van de laatste regelingen binnen de game-industrie. Zo kan uw bedrijf ook extra steun krijgen als gevolg van de coronacrisis. 

Boekhouder voor muziekindustrie

Heeft u als muzikant of muziekproducent geen vaste werkplek? Dat is geen probleem voor de boekhouders in ons netwerk. Veel boekhouders zijn bereid hun werk overal te doen. Boekhouders zijn wat dat betreft heel flexibel: de ene dag bespreken ze de boekhouding bij een klant, de andere dag zitten ze op kantoor alle cijfers door te nemen. Ook zult u als freelancer een goede boekhouding moeten bijhouden. U heeft een aantal financiële, administratieve en juridische verplichtingen, waarbij een correcte boekhouding verplicht is. Onze boekhouders helpen u graag! 


Boekhouder muziekindustrie

Boekhouder voor freelancers

Boekhouder voor creatieve freelancer

Als creatieve freelancers zult u vast te maken krijgen met onverwachtse klusjes en last minute aanvragen. Ook voor uw last minute aanvragen voor btw-aangifte of inkomstenbelasting kunt u bij onze boekhouders terecht. Door een professionele boekhouder in te schakelen weet u zeker dat de administratie soepel zal verlopen. De boekhouder helpt u bij de optimalisatie van uw inkomsten en het openen van een zakelijke regeling. Onze boekhouders nemen het papierwerk van u over zodat u zich fulltime kunt bezighouden met uw creatieve werkzaamheden.

Boekhouder vinden met ervaring in de creatieve sector

Bij Boekhouderloket hebben we een groot netwerk van zeer ervaren boekhouders beschikbaar waarbij er altijd wel een boekhouder met kennis en ervaring in uw branche bijzit. Vraag eenvoudig en snel offertes aan van boekhouders bij u in de buurt via ons aanvraagformulier hieronder. Wij nemen binnen 48 uur na het indienen van uw aanvraag contact met u op (tijdens werkdagen). 

Voor vragen kunt u gerust contact opnemen per e-mail of telefoon:
Tel: +092 98 01 79
E-mail: info@boekhouderloket.be