Blog

Wij begrijpen dat je als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Jaarrekening neerleggen: hoe lees en maak ik hem?

Wilt u als freelancer, kleine zelfstandige of eenmanszaak een jaarrekening opstellen, maar weet u niet waar u moet beginnen? In dit artikel gaan we in op wat een jaarrekening is, hoe u een jaarrekening kunt lezen en hoe u deze maakt.

Wanneer moet ik als eenmanszaak aangifte van personenbelasting doen en hoe krijg ik uitstel?

Als ondernemer ontkomt u er niet aan om belastingaangifte te doen. In dit artikel gaan we in op hoe dit werkt, wanneer u de belastingaangifte moet doen en hoe u uitstel aanvraagt.

Boekhouding zelf digitaal doen voor uw eenmanszaak

Wilt u zelf boekhouden voor uw eenmanszaak of dit toch liever uitbesteden? In dit artikel bespreken we met welke werkzaamheden u te maken krijgt als u zelf gaat boekhouden en gaan we in op de voor- en nadelen van digitaal boekhouden.

Hoeveel kost een boekhouder in Brugge?

Wat kost een boekhouder voor een eenmanszaak, KMO of BV in Brugge? In dit artikel bespreken we wat een boekhouder doet, of het nemen van een boekhouder in Brugge verplicht is en geven we een indicatie van de kosten.

Twijfelt u om zelfstandig ondernemer te worden? Dit zijn de voor- en nadelen voor startende zelfstandig ondernemers

Het aantal zelfstandige ondernemers in ons land blijft stijgen. In de eerste helft van 2018 zijn er volgens een onderzoek van de kamer van koophandel 85.021 eenmanszaken opgestart. De vraag blijft echter, is dit ook interessant voor u?

Auto leasen als ondernemer? Hoe zit dit precies?

Als ondernemer zijn er veel mogelijkheden met betrekking tot het bezitten van een auto. Maar wat is nou voordeliger? Kopen, zakelijk leasen of privé leasen? Hieronder zetten wij deze aspecten voor u op een rij.