Blog

Wij begrijpen dat je als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

De belangrijkste boekhoudkundige termen

Met een juiste boekhouding kunt u financiële feiten vastleggen om een beter inzicht te krijgen in uw financiële situatie. Bij boekhouden komen verschillende lastige boekhoudtermen kijken. We bespreken in dit artikel termen die allemaal te maken hebben met ‘boekhouden’.

Crediteuren- en debiteurenadministratie: dit zijn de verschillen

Bij het voeren van de boekhouding krijgt u al snel te maken met debiteuren en crediteuren. Veel startende ondernemers weten niet altijd wat het verschil tussen debiteuren en crediteuren is, terwijl dit verschil erg belangrijk is. We lichten graag toe wat nou het verschil is tussen de twee en hoe wij u met de administratie hiervan kunnen helpen.

Clubhouse app - tips voor ondernemers

Clubhouse is een nieuwe netwerkapp die momenteel razend populair is in de Appstore. De Clubhouse app biedt veel kansen voor ondernemers, maar wat is Clubhouse precies? En wat kunt u er als ondernemer allemaal mee? Hoe krijg ik een waardevolle bio? Daar leest u meer over in dit artikel.

Overzicht steunmaatregelen corona voor ondernemers in Vlaanderen

Voor vrijwel iedere ondernemer is steun noodzakelijk om de impact van de coronacrisis zoveel mogelijk te beperken. In dit artikel geven we een overzicht van de voornaamste corona steunmaatregelen en initiatieven voor ondernemers in Vlaanderen.

Boekhouder voor creatieve sector vinden

De creatieve sector in Vlaanderen maakt een snelle groei door. In dit artikel gaan we in op wat een boekhouder kan betekenen voor ondernemers die werken in de creatieve sector. Daarnaast benoemen we een aantal beroepen in de creatieve sector waar de boekhouders in ons netwerk ervaring mee hebben.

Wat is dubbele boekhouding en is dit voor mij relevant?

Weet u niet zeker of u een enkelvoudige of een dubbele boekhouding wilt voeren? Geen zorgen, u bent niet de enige die tegen deze vraag aanloopt. In dit artikel leggen we het verschil tussen enkelvoudige en dubbele boekhouding uit en gaan we in op de voor- en nadelen van beiden.